Profielwerkstukbiologie.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideen, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder n dak.
Profielwerkstuk biologie onderwerpen, ideen en meer!
headerImg2

Terug

Profielwerkstuk Biologie Onderwerp: Fysiologie

Ben jij havist of vwoer en zoek je hulp bij het maken van je profielwerkstuk (PWS)? Of wil je meer informatie over fysiologie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze website vind je uiteenlopende en interessante onderwerpen en handige links die relevant zijn voor het onderwerp maar ook algemene tips voor het schrijven van je PWS.

Onderwerpen

Fysiologie is een onderdeel van de biologie dat de functies van levende organismen bestudeert. De fysiologie houdt zich bezig met de werking van de stofwisseling en de mechanismen ervan. Zo is er dierenfysiologie, humane fysiologie en plantenfysiologie.

Fysiologie
Belangrijke onderwerpen binnen de fysiologie zijn o.a. bewegingsfysiologie (motoriek), neurofysiologie, zintuigfysiologie, endocrionologie, stofwisselingsfysiologie, celfysiologie.  

Hieronder vind je handige links:

Plantenfysiologie
Bij plantenfysiologie doe je onderzoek naar het functioneren van planten zoals fotosynthese, kieming, ademhaling, het functioneren van plantenhormonen, transport van voedsel en water en de groei van planten en onderdelen.

Hieronder vind je handige links:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Een profielwerkstuk (PWS) is een praktische opdracht die je als havist of vwoer in de laatste klas uit de bovenbouw moet uitvoeren. Deze opdracht is een onderdeel van je schoolexamen en bereidt je voor op de overstap naar een vervolgstudie.

Je mag met meerdere personen een PWS maken. Je maakt samen of alleen een uitgebreid werkstuk over een onderwerp die aansluit bij je gekozen profiel.

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

Wil je weten hoe je een profielwerkstuk moet schrijven?

Lees dan het stappenplan.

Veel gemaakte fouten
De meest voorkomende fouten bij het maken van een profielwerkstuk zijn:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.